fbpx
Historie - Lendi
15444
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15444,page-child,parent-pageid-15550,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Historie

Ingrijpende verbouwing

1938

In 1938 startte Harry Lendi boven de stoffen en fournituren winkel van zijn moeder op de Kouvenderstraat 17 met het maken van maatpakken. Dag en nacht werd er gewerkt, zodat in 1952 het echtpaar Lendi (Harry & Lieske) een schitterende winkel kon openen op de huidige plaats Kouvenderstraat 15 in Hartje Hoensbroek.<br />

Ingrijpende verbouwing

1961

Na een ingrijpende verbouwing en vergroting kon in 1961 de gecombineerde zaak van herenconfectie met maatkleding geopend worden. Deze combinatie bleek ideaal. Veel klanten konden zich vinden in de steeds beter wordende confectie die een stuk lager geprijsd was dan het maatwerk.

Ger & Henny

1980

De twee zonen (Ger & Henny) werden opgeleid tot meester kleermaker en doorliepen vele mode- en textiel opleidingen. In 1980 gaven de ouders Lendi officieel de touwtjes uit handen aan Ger en José, de echtgenote van Ger.

Vernieuwde herenmodezaak

1993

In september 1993 werd het lint doorgeknipt van een totaal vernieuwde herenmodezaak van maar liefst 400m2 . Dit met een eigentijdse voorgevel en een schitterend Engels interieur.

Fièra Donna Damesmode

1997

In 1997 opende José Lendi samen met Marion L’Ortye, Fièra Donna Damesmode op de Kouvenderstaat 32 schuin aan de overzijde van Lendi Mannenmode. In februari 2001 werd Fièra Donna Damesmode de buurvrouw van Lendi Mannenmode op de Kouvenderstraat 13 waar een winkel van 250m2 damesmode werd geopend.

Roel Lendi

2007

In 2007 is Roel Lendi (zoon van Ger & José) toegetreden tot het familiebedrijf. Jarenlang heeft Roel met zijn ouders en Marion L’Ortye meegedraaid om vervolgens in 2011 samen met zijn echtgenote Gaby Lendi, Fièra Donna Damesmode en Lendi Mannenmode over te nemen en dit uit te bouwen tot één winkel. In 2013 zijn beide winkels dan ook samengevoegd tot Lendi men | women | fashion.

WAAROM LENDI

Wij werken met persoonlijke aandacht en leveren altijd maatwerk.

In ons eigen atelier wordt alle kleding handmatig naar wens vermaakt.

Maatwerk

Ruim 500 verschillende soorten stoffen aangevuld met een ruim assortiment knopen, garens en voeringen waardoor maatwerk gegarandeerd is.

Al 75 jaar pakkenspecialist

Met ruim 75 jaar ervaring mogen wij ons dé pakkenspecialist van Zuid-Limburg noemen. Alles is mogelijk en wordt naar wens gemaakt.

Persoonlijke service en klantwaarde

Door onze persoonlijke aandacht, service en klantwaarde kunnen we de meest veeleisende liefhebber van prachtig maatwerk voorzien.

Eigen atelier

De combinatie van een eigen atelier, professionele kleermakers & coupeuses en de juiste machines kunnen we uw aankoop perfect vermaken.

WEBSHOP
SHOP DE LAATSTE MODE