Historie

1e steen Lendi Fashion

Start van Lendi maatkleermakerij

1938

In 1938 startte Harry Lendi boven de stoffen- en fourniturenwinkel van zijn moeder op de Kouvenderstraat 17 met het vervaardigen van maatpakken. De werkzaamheden groeiden zo hard dat op 16 juni 1940 Lendi maatkleermakerij officieel geregistreerd werd bij de Kamer van Koophandel. Dag en nacht werd er gewerkt, zodat in 1952 het echtpaar Lendi (Harry & Lieske) een schitterende winkel kon openen op de huidige plaats: Kouvenderstraat 15 in Hartje Hoensbroek. Foto: 1952, eerste steen bouw Kouvenderstraat 15

Uitbreiding met confectie

1961

In eerste instantie was Harry Lendi een groot tegenstander van zogeheten confectiekleding, de kleding die kant-en-klaar door leveranciers aangeleverd wordt. Al snel groeide het besef dat ook deze kleding inmiddels een uitstekend product was, waar je niet meer omheen kon. Na een ingrijpende verbouwing en vergroting kon in 1961 de gecombineerde zaak van herenconfectie met maatkleding geopend worden. Deze combinatie bleek ideaal. Veel klanten konden zich vinden in de steeds beter wordende confectie die ook een stuk lager geprijsd was dan het maatwerk. Foto: 1961 1e en 2e generatie in verbouwde winkel

Start 2e generatie

1980

De twee zonen (Ger en Henny) werden opgeleid tot meester-kleermaker en doorliepen vele mode- en textielopleidingen. In 1980 gaven de ouders Lendi officieel de touwtjes uit handen aan Ger en José, de echtgenote van Ger.

Vernieuwde herenmodezaak

1993

Begin jaren ‘90 werd het duidelijk dat de zaak uit zijn voegen begon te barsten. Om die reden werd dan ook besloten de zaak drastisch te vergroten. Er werd een gespecialiseerde architect aangetrokken… het werd een forse verbouwing! In september 1993 werd het lint doorgeknipt van een totaal vernieuwde herenmodezaak van maar liefst 400m2 inclusief eigen atelier en parkeerplaats. Dit met een eigentijdse voorgevel en een schitterend Engels interieur. Foto: 1e en 2e generatie opening 1993

Fièra Donna Damesmode

1997

In 1997 opende José Lendi, samen met Marion L’Ortye, Fièra Donna Damesmode op de Kouvenderstraat 32 schuin aan de overzijde van Lendi Mannenmode. Dit bleek een gouden greep. Er werd in 2000 dan ook besloten de winkel te vergroten en te verplaatsen. In februari 2001 werd Fièra Donna Damesmode de buurvrouw van Lendi Mannenmode op de Kouvenderstraat 13, waar een winkel van meer dan 250m2 damesmode werd geopend met een interne doorgang naar de herenmode. Foto: 1997, José lendi en Marion L'Ortye tijdens opening dameszaak.

Roel Lendi

2007

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ook de 3e generatie, Roel Lendi, ging de mode in. Na zijn opleiding TMO, Hogeschool voor Modemanagement welke in 2004 afgerond werd heeft hij enkele jaren ervaring bij andere modebedrijven opgedaan. Anasluiten kwam hij in 2007 in het familiebedrijf. Jarenlang heeft Roel met zijn ouders en Marion L’Ortye meegedraaid om vervolgens in 2011 samen met zijn echtgenote Gaby Lendi, Fièra Donna Damesmode en Lendi Mannenmode over te nemen en uit te bouwen tot één winkel. In 2013 zijn beide winkels dan ook samengevoegd tot één onder de naam: Lendi men | women | fashion.

Afscheid Ger & José

2019

Ger en José zijn ook na de overname in 2011 voor het bedrijf blijven werken, ieder jaar een stapje minder. Nu Ger op 14 april 2019, 70 jaar wordt, gaan Ger en José definitief afscheid nemen. Zij hebben dan ook op zaterdag 13 april 2019 officieel hun laatste dag voor Lendi Fashion gewerkt. Het team zal uiteraard met een zelfde passie en gedrevenheid het familiebedrijf blijven voortzetten. Foto: 2e en 3e generatie.

WAAROM LENDI

Wij werken met persoonlijke aandacht en leveren altijd maatwerk.

In ons eigen atelier wordt alle kleding handmatig naar wens vermaakt.

Maatwerk

Ruim 500 verschillende soorten stoffen aangevuld met een ruim assortiment knopen, garens en voeringen waardoor maatwerk gegarandeerd is.

Al 75 jaar pakkenspecialist

Met ruim 75 jaar ervaring mogen wij ons dé pakkenspecialist van Zuid-Limburg noemen. Alles is mogelijk en wordt naar wens gemaakt.

Persoonlijke service en klantwaarde

Door onze persoonlijke aandacht, service en klantwaarde kunnen we de meest veeleisende liefhebber van prachtig maatwerk voorzien.

Eigen atelier

De combinatie van een eigen atelier, professionele kleermakers & coupeuses en de juiste machines kunnen we uw aankoop perfect vermaken.

WEBSHOP
SHOP DE LAATSTE MODE